Οι 10 καλύτερες συμβουλές ταξιδιού για το 2019!

Οι 10 καλύτερες συμβουλές ταξιδιού για το 2019!

Αν και έχουμε διανύσει ήδη 49 ημέρες από το 2019, ποτέ δεν είναι αργά για να σας δείξουμε 10 ακαταμάχητες συμβουλές για να κάνετε τα ταξίδια σας ακόμα καλύτερα!

Όλοι θέλουμε να ταξιδεύουμε και να γυρίσουμε τον κόσμο, γιατί να μην το κάνουμε με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και τις υψηλότερες δυνατές παροχές;

Αν έχετε κάποια δική σας συμβουλή που ακολουθείτε με πάθος στα ταξίδια σας, τότε θα χαρούμε να την ακούσουμε στα σχόλια του άρθρου!

Πάμε να εξερευνήσουμε μαζί τις 10 καλύτερες συμβουλές για ένα τέλειο ταξίδι το 2019!

 

  • Πριν αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση, δείτε τι σας καλύπτει το πρόγραμμα υγείας ή η εταιρεία που εργάζεστε!

Αρκετοί ταξιδιώτες διαθέτουν προσωπική ασφάλεια υγείας σε κάποια ιδιωτική εταιρεία η οποία καλύπτει ακόμα και ταξίδια καθώς και νοσήλεια στο εξωτερικό.

Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε εξτρά ασφάλιση από το ταξιδιωτικό γραφείο που κάνετε την κράτησή σας ή την αεροπορική εταιρεία.

Το προσωπικό πρόγραμμα υγείας ή το ομαδικό πρόγραμμα στην εταιρεία που εργάζεστε, θα σας καλύψει για οτιδήποτε χρειαστείτε (σημείωση: Ελέγξτε καλά τις καλύψεις σας!)

 

  • Χρησιμοποιήστε αρκετές πλατφόρμες για να ελέγχετε τις τιμές των αεροπορικών

Κάθε πλατφόρμα χρησιμοποιεί το δικό του αλγόριθμο για να υπολογίσει και να σας προσφέρει τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια.

Ο καλύτερος τρόπος για να βρίσκετε πάντα ευκαιρίες και χαμηλές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια είναι να ψάχνετε σε 2-3 ιστοσελίδες που συγκρίνουν τιμές από όλους τους πάροχους.

Για παράδειγμα το Google Flights αναζητάει αεροπορικά εισιτήρια στα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία και σας προσφέρει τη χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Από τις Ελληνικές ιστοσελίδες, αυτή που ξεχωρίζει είναι η ταξιδιωτική ιστοσελίδα travelo.gr που προσφέρει τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες καθώς και τα Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία.

Άλλες ιστοσελίδες που μπορείτε να δοκιμάσετε για να βρείτε φθηνά αεροπορικά είναι η Kayakκαθώς και η Skyscanner.

 

  • Να έχετε πάντα μαζί σας ένα στυλό!

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται και όσο κι αν είμαστε στην εποχή της τεχνολογίας, ένα στυλό είναι από τα πιο χρήσιμα πράγματα που μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας!

Η ψηφιοποίηση δεν υπάρχει σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου κι αν ταξιδεύετε πολύ, θα δείτε πως σε αρκετά μέρη και αεροδρόμια υπάρχουν ακόμα τα χαρτιά και η παλιά τεχνολογία στους ελέγχους!

 

  • Να έχετε μαζί σας ένα κιτ τουαλέτας

Δυστυχώς, οι περισσότερες δημόσιες τουαλέτες είναι αρκετά βρώμικες και τις περισσότερες φορές λειτουργούν αποτρεπτικά.

Έτσι, αν η ανάγκη δε μπορεί να περιμένει, θα πρέπει να έχετε μαζί σας ένα κιτ τουαλέτας που θα περιλαμβάνει χαρτί, καθαριστικό και κάποιο αντισηπτικό.

Υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα κιτ που μπορούν να χωρέσουν μέσα στη τσάντα σας, ώστε να είναι έτοιμα για άμεση χρήση!

 

  • Πάντα να έχετε ψηφιακά αντίγραφα από τα έγγραφά σας!

Πάντα να έχετε σε ψηφιακή μορφή τα δημόσια έγγραφά σας όπως ταυτότητα, δίπλωμα, διαβατήριο, κ.α.

Αν κάποια στιγμή χάσετε κάποιο έγγραφο ενώ είστε σε ταξίδι, το αντίγραφο σε συνδυασμό με την τοπική πρεσβεία θα σας βοηθήσουν να βγείτε από τη δύσκολη θέση!

 

  • Χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες για δωρεάν ταξίδια!

Η χρήση πιστωτικών καρτών για δωρεάν ταξίδια, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο εξωτερικό.

Στην Ελλάδα μόλις τα τελευταία χρόνια ανθεί αυτή η τεχνολογία και η ευκαιρία που έχουν οι ταξιδιώτες να κερδίζουν δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια ή αναβάθμιση θέσης απλά πληρώνοντας τα έξοδά τους με τις αντίστοιχες πιστωτικές κάρτες!

Στην Ελλάδα η πλέον δημοφιλή κάρτα με bonus μιλίων είναι η Aegean bonus visa της Alphabank.

Για κάθε ευρώ που ξοδεύετε κερδίζετε μίλια που μπορείτε να τα εξαργυρώσετε στην Aegean Airlines ή σε όλο το δίκτυο της Star Alliance.

 

  • Χρησιμοποιήστε το Twitter για άμεση βοήθεια με τις αεροπορικές εταιρείες ή τα αεροδρόμια

Αν χρειαστείτε άμεση βοήθεια σχετικά με την πτήση σας ή οτιδήποτε στο αεροδρόμιο (καιρικές συνθήκες, καθυστέρηση πτήσεων,κ.α.) προτιμήστε να επικοινωνήσετε με την εκάστοτε αρχή μέσω Twitter καθώς έτσι θα λάβετε πιο άμεση απάντηση!

 

  • Να διαβάζετε πάντα τους όρους των εισιτηρίων

Μη ξεχνάτε και μη παραλείπετε να διαβάζετε τους όρους χρήσης όταν κλείνετε αεροπορικά εισιτήρια. Πολλά προβλήματα που ίσως αντιμετωπίζετε, θα μπορούσατε να τα είχατε λύσει αν γνωρίζατε εξ’αρχής τους όρους χρήσης που συμφωνήσατε κατά την αγορά των εισιτηρίων σας.

 

  • Χρησιμοποιήστε τις ταξιδιωτικές εφαρμογές για την καλύτερη δυνατή εμπειρία στο ταξίδι σας!

Υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές τόσο για iphone & ios όσο και για android όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιπλανηθείτε και να μάθετε την πόλη που επισκέπτεστε.

Κάποιες από τις εφαρμογές που θα χρειαστείτε σίγουρα είναι οι εφαρμογές πλοήγησης χωρίς τη χρήση δεδομένων (με αποθηκευμένο το χάρτι), μεταφράσεις από τη τοπική γλώσσα προς τα Ελληνικά χωρίς τη χρήση ίντερνετ,κ.α.

Τέλος, μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές όπου θα συγκρίνετε μέσα από ένα όμορφο και χρηστικό περιβάλλον τα αεροπορικά εισιτήρια και τις διαθέσιμες πτήσεις από τα αεροδρόμια που σας ενδιαφέρουν.

Μέσα από τέτοιες εφαρμογές είναι πολύ συχνό να πετυχαίνετε ευκαιρίες στα αεροπορικά εισιτήρια και αρκετά χαμηλές τιμές σε σύγκριση αν αναζητούσατε στο διαδίκτυο ή απευθείας στις αεροπορικές εταιρείες.

 

  • Προσέχετε τα δημόσια wifi!

Αν και σίγουρα θα το έχετε διαβάσει σε αρκετούς οδηγούς, δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στα δημόσια δίκτυα wifi. Ποτέ μην εισέρχεστε σε ιστοσελίδες που απαιτούν κωδικό όπως τράπεζες, emails,κτλ όταν είστε σε δημόσιο wifi(ακόμα και από το wifi του ξενοδοχείου) καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να πέσετε θύμα hacking!

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για να περάσετε τέλεια στο επόμενό σας ταξίδι. Απλές συμβουλές που σκοπό έχουν να κάνουν το ταξίδι σας τέλειο δίχως απρόοπτα!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *